Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Dokumenty školy > Koronavirus - doporučení k aktuální epidemiologické situaci

Koronavirus - doporučení k aktuální epidemiologické situaci



Vyvěšeno: 3. 3. 2020
Sejmuto:

Vážení zákonní zástupci dětí a žáků,

v návaznosti na jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje dne 2. 3. 2020 a v návaznosti na doporučení k aktuální epidemiologické situaci vydané Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje v Ostravě, jak postupovat při návratu z rizikových oblasti Itálie, Vám zasíláme několik zásadních doporučení a opatření, jejichž naplňování má za cíl snížit možnost přenosu nákazy mezi obyvateli v kraji.

V zájmu předběžné opatrnosti vzhledem k až čtrnáctidenní inkubační době nového Koronaviru a s ohledem na zvýšený pohyb žáků škol, jejich zákonných zástupců a zaměstnanců škol v době probíhajících jarních prázdnin v oblastech s vyšším výskytem nákazy, vás žádáme o důsledné dodržování následujících doporučení pro školy a školská zařízení na území Moravskoslezského kraje:

  • Apelujeme na zákonné zástupce nezletilých dětí a žáků, kteří pobývali v oblastech se zvýšeným výskytem nákazy, aby po dobu 14 dnů po návratu z této oblasti preventivně do školy či školského zařízení nezletilé děti a žáky neposílali a zůstali v domácí karanténě.
  • Žádáme tímto, aby toto oznámili vedení školy či školského zařízení a současně omezili kontakt s lidmi na minimum. Neúčast z tohoto důvodu ve vzdělávání bude dětem a žákům omluvena.
  • Doporučujeme veřejnosti, aby omezila přístup do prostor, v nichž se realizuje činnost školy či školského zařízení na nezbytné minimum. Dbejte na zvýšenou hygienu.

Děkujeme za spolupráci a za respektování uvedených doporučení.

Buďme, prosím obezřetní, nevyvolávejme však paniku.

Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě (KHS MSK) vydala obecné doporučení, jak postupovat při návratu z rizikových oblastí Itálie, kterými aktuálně jsou: Emilia-Romagna, Lombardie, Piedmont a Veneto.

Přílohy:


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 07. 2022 0:38