Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > 14.11. 2022 | Exkurze žáků v rodinné firmě Pars Komponenty

14.11. 2022 | Exkurze žáků v rodinné firmě Pars Komponenty



Majitelé firmy Pars Komponenty s.r.o. ve Studénce pozvali opět naše žáky devátých ročníků na exkurzi do své rodinné firmy. My jsme této nabídky rádi využili a v pondělí 14. 11. 2022 se na exkurzi vypravili vlakem žáci 9. B a 9. C. Žáci 9. A budou tuto exkurzi absolvovat v prosinci. V této úspěšné společnosti se vyrábějí komponenty pro veřejné hromadné dopravní prostředky už od roku 1999. Velká část výroby je určena  pro  export. Žáci tak mohli vidět práci kontrolorů, mistrů výroby, obchodníků, konstruktérů, lakýrníků  a dalších profesí, které se na výrobě podílejí.

Celým provozem nás provázel vedoucí svářečské školy pan Jiří Mutina, kterému chceme tímto poděkovat za milé přijetí a zodpovězení zvídavých otázek.

 

Ohlasy žáků

V polovině našeho školního dne v pondělí 14. 11. odjela celá naše třída vlakem do Studénky na exkurzi, a už tímto cestováním jsme si zpříjemnili náš pěkný den. Přijeli jsme na místo a ujal se nás pán, který nám po celou dobu dělal průvodce vyhlášenou rodinnou firmou Pars Komponenty. Za celou třídu si dovolím říct, že nás jeho přivítání všechny mile překvapilo. Celá prohlídka byla moc fajn, dozvěděli jsme se o firmě spoustu nových a zajímavých věcí a také jsme si celou firmu mohli prohlédnout. Viděli jsme každou budovu jednotlivé výroby, dozvěděli jsme se, kolik povolání je v takové firmě potřeba a co ve výrobě musí pracovníci ovládat. Všechno, co bychom měli vědět a znát, nám pán s radostí řekl a povyprávěl. Bylo to zajímavé, všechny nás to bavilo a užili jsme si to. 

Za třídu 9. C - Veronika Langrová